Cistella de la compra

{{ item.full_title }} {{ item.description }}
-
{{ item.quantity }}
+
Gratuït
¡Regalo!
Bossa de tela
Bossa de tela + un exemplar de Catarsi Magazin
Bossa de tela, un exemplar de Catarsi Magazin + un producte de Literal
0€
Subtotal
Cupó de descompte {{ cart.coupon_name }} x
{{ cart.coupon_message }}
Enviament exprés Enviament normal
Si arribes a 30€ tindràs la missatgeria gratuïta. Si no, pots tenir-la per 3€ o escollir l’enviament de 3 a 15 dies laborables, gratis per qualsevol import.
Total
Carro de la compra vacío Actualment no tens cap producte a la cistella de la compra. Anar a la llibreria.

Teoria feminista: del marge al centre

Traducció
Anna Llisterri
Il·lustració
Maria Conill

«Estar al marge és ser formar part del tot, però fora del cos principal», escriu bell hooks. A partir de la seva trajectòria biogràfica en una comunitat negra al seu Kentucky natal, i més endavant com a estudiant i acadèmica negra en el moviment feminista, hooks ens ofereix una mirada particular, alhora des de dins i des de fora del nucli del domini capitalista, blanc i patriarcal.

La crítica teòrica de hooks és aguda: a la teoria feminista li manca totalitat, li manca l’anàlisi general que podria abraçar una varietat d’experiències humanes, perquè les seves promotores més visibles, dones blanques burgeses, han imprès un fort biaix de classe i de «raça» a les prioritats i propostes del moviment feminista. El feminisme persegueix el final de l’opressió sexual en totes les formes, no només la igualtat de les dones amb els homes o la llibertat individual de les dones.

La seva proposta encara és més forta: el feminisme s’ha de convertir en un moviment polític de masses. Perquè això sigui possible, s’han de transformar la teoria i la pràctica. El moviment feminista ha d’interpel·lar la gran majoria de dones i també la gran majoria d’homes. Perquè el feminisme sigui massiu i transformi la societat, ha de posar al centre els problemes dels immensos marges: la pobresa, el racisme, l’explotació laboral, i la falta de mitjans públics i comunitaris.Segons hooks, només establint aliances sense ocultar les desigualtats entre dones podrem arribar a una sororitat política, i només fent front a totes les opressions podrem canviar-les totes i cadascuna, i amb això, el nostre present i el nostre futur.

20,00 Impostos inclosos
Afegir
Data de publicació: de gener 2024
Pes: 300 gr
Pàgines: 212
ISBN: 978-84-18705-68-7