Cistella de la compra

{{ item.full_title }} {{ item.description }}
-
{{ item.quantity }}
+
Gratuït
¡Regalo!
Bossa de tela
Bossa de tela + un exemplar de Catarsi Magazin
Bossa de tela, un exemplar de Catarsi Magazin + un producte de Literal
0€
Subtotal
Cupó de descompte {{ cart.coupon_name }} x
{{ cart.coupon_message }}
Enviament exprés Enviament normal
Si arribes a 30€ tindràs la missatgeria gratuïta. Si no, pots tenir-la per 3€ o escollir l’enviament de 3 a 15 dies laborables, gratis per qualsevol import.
Total
Carro de la compra vacío Actualment no tens cap producte a la cistella de la compra. Anar a la llibreria.

1r aniversari de L’Agulla Daurada: històries concretes per abordar els grans temes

El nou segell de narrativa celebra el primer any amb una conversa entre l’editora, Anna Roca, i l’escriptora i traductora Míriam Cano.

L’Agulla Daurada arribem al primer aniversari i ho hem celebrat amb una conversa entre l’editora d’aquest nou segell editorial, Anna Roca, i l’escriptora i traductora Míriam Cano. Podeu gaudir de la conversa que han mantingut aquest mes de juliol a la llibreria La Conxita (al barri de Sants de Barcelona) a continuació:

 

 

El nou segell va néixer el setembre de 2022 de la mà de Tigre de Paper, editorial referent en pensament crític i llibres radicals en català. D’aquesta manera, Tigre de Paper s’ha reforçat com a segell d’assaig i L’Agulla Daurada ha irromput com a segell especialitzat en narrativa, una proposta que es caracteritza per publicar històries de qualitat incontestable, combinant grans clàssics contemporanis i noves veus que sorprenen per la seva sensibilitat a l’hora retratar aquesta societat i imaginar nous mons possibles.

Un any després, L’Agulla Daurada ja ha publicat nou títols d’autors i autores de diversos punts dels continents europeu, americà i africà, i prepara quatre noves propostes per a la tardor.

 Us deixem amb algunes de les reflexions que fa l'Anna Roca durant la conversa, però us recomanem que busqueu un moment per gaudiu del diàleg sencer entre l'editora de L'Agulla Daurada i la Míriam Cano:

Literatura que defuig el simple entreteniment

“No creiem en la literatura com una simple proposta d’entreteniment, sinó que volem impulsar una literatura que proposi una sèrie de reflexions, d’idees i de mons possibles des d’una mirada crítica i analítica grans temes de la nostra societat: el gènere, el colonialisme, el racisme, les diferències de classe...”

 

La història explicada pels altres

“M’interessa la història explicada, no des del punt de vista dels vencedors o sigui dels europeus, o dels anglosaxons, sinó d’aquelles identitats que han estat colonitzades i que d’alguna manera aterren en un món molt global amb una identitat molt condicionada. La manera de L’Agulla Daurada de canviar el punt de vista és ensenyar-te literatures diferents a les hegemòniques”.

 

Històries concretes i alta qualitat literària

 “Busquem abordar els grans temes, però volem fer-ho a partir d’històries molt concretes que, a part que tenen una molt bona qualitat literària, tenen un públic molt ampli, perquè al final són històries que poden interessar a qualsevol persona que tingui una mica d’interès en fer una mirada àmplia del món”.

 

Antídot davant del bel·licisme

 “Venen temps molt complicats. Necessitem descobrir la mirada dels altres sobre el món, que és el que volem mostrar amb la diversitat del que publiquem a L’Agulla Daurada. A través de l’empatia, a través del coneixement i a través d’entendre la diferència és com ens podem veure altres realitats com una riquesa i no com una amenaça. Si no coneixes altres realitats, no ho pots fer”.

 

Us desitgem que passeu un estiu magnífic amb la companyia de bons llibres!

La novel·la ideal per aquest estiu, té club de lectura, playlist i recepta

7/07/2023

Una novel·la antibel·licista escrita amb una delicada prosa poètica i molta bellesa

29/08/2023